{{ state.title }} {{ state.desc }}

Zacusca de fasole

Zacusca de fasole
peste 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Punem intr-o oala la fiert fasolea.Dupa ce a dat primul clocot aruncam apa,punem alta apa fierbinte si ii mai dam un clocot.Aruncam si cea de-a doua apa apoi punem alta(tot fierbinte) si lasam la fiert pana fasolea este patrunsa.Cand este gata,o strecuram si o tocam cu un robot.Cine doreste poate sa toace doar jumatate din cantitatea de fasole si cea de-a doua sa o lase intreaga. Cat timp fierbe fasolea spalam si curatam legumele de coaja si de cotoare.Le tocam pe toate in robot,dar separat. Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de ulei,ceapa, morcovul si in alta cratita restul de ulei si gogosarul.Punem ambele cratite pe foc la calit pana ceapa devine sticloasa,morcovul inmuiat si scade sosul format si pana gogosarul se inmoaie si pasta se ingroasa.Dureaza undeva in jur la o ora. Intre timp rosiile le dam prin robot si apoi le pasam de seminte si pielite printr-o strecuratoare.Daca avem masina de rosii este si mai bine,le trecem direct prin ea. Cand ceapa si gogosarii sunt caliti, impreunam cele doua compozitii intr-o cratita mai mare.Adaugam peste ele sucul de rosii,fasolea tocata,cimbrul,piperul si sare dupa gust.Lasam sa mai fiarba impreuna inca 30 de minute timp in care amestecam mereu deoarece exista riscul sa se prinda de fund.La sfarsit adaugam si aspirina maruntita,mai fierbem 5 minute si apoi luam de pe foc. Turnam zacusca in borcane,le sigilam bine si le punem intre paturi pana a doua zi.Cand s-au racit le punem la pastrat in camara. S-aveti spor si pofta mare!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii