{{ state.title }} {{ state.desc }}

Vita caramelizata cu ceapa

Vita caramelizata cu ceapa
in 1 ora.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Se taie carnea fasii subtiri, perpendicular pe fibra, se presara bucatelele de carne cu Meat Tenderizer, pentru fragezire (eu am folosit de la Knorr) si se lasa 2 ore apoi se spala foarte bine. Se incinge uleiul intr-un wok, se adauga ghimbirul ras si usturoiul pisat si se prajesc un minut. Se adauga treptat 5 linguri sos de soia, 3 linguri otet de orez, o lingura zahar brun si piper, se fierbe totul pentru aproximativ 5 minute. Se incinge bine 1/2 cana de ulei, se prajesc bucatile de carne pe ambele parti, pe rand, ca sa nu se lipeasca intre ele si se scot cu o paleta pe prosoape de hartie pentru a se scurge uleiul. Ceapa se taie julienne si se prajeste la foc mare in 2 linguri de ulei, amestecand des. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga carnea si se amesteca bine. Se adauga sosul si se fierbe la foc mare pana cand sosul va scadea. Ceapa verde se taie feliute subtiti si dupa ce se ia tigaia de pe foc se adauga peste. Se serveste calda cu orez prajit (la o masura de orez basmatic --> 1+1/2 apa, se fierbe 10 minute la foc mic, cu capac, scuturand cratita de 2-3 ori pe parcursul fierberii. Se stinge focul si se mai lasa inca 5 minute cu capac apoi se spala cu jet de apa rece rapid si se lasa la scurs. Se tine cel putin 3 ore in frigider apoi se prajeste intr-un wok, fara niciun fel de grasime si se adauga sare dupa gust). Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii