Udon- paste japoneze de casa
Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat. Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100 de ori...nu ma intrebati de ce dar fiind un lucru japonez precis ca are o explicatie. Se acopera cu un stergar umed si se lasa sa se odihneasca 2 ore,de parca el ar fi sarit:)) Se intinde o foaie de 3mm pe o sufrafata de lucru pe care s-a presarat faina si se impatureste in trei,astfel incat daca te uiti la aluat sa vezi litera S Se taie fasii de 3 mm si se despart ca sa nu se lipeasca. Tot timpul sa fie faina destula pe suprafata de lucru. Cum se gateste: Se pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga udonul 25-30 de minute si se adauga niste apa rece de fiecare data cand incepe sa fiarba. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Tip: ca sa vedeti cand sunt gata,se taie un udon si daca mijlocul isi schimba culoarea din alb in gri este gata. Se serveste in supe,udon prajit cu legume si carne sau ca atare cu sos de soia.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |