{{ state.title }} {{ state.desc }}

Turta dulce

Turta dulce
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate;faina,cacao,bicarbonatul,scortisoara,cuisoarele pisate si sarea.Adaugam si un galbenus. Intr-o craticioara punem zaharul,mierea si apa.Punem vasul pe foc,amestecam pana se topeste zaharul,fara sa se ajunga la fierbere.Cand zaharul s-a topit,se trage cratita de pe foc si se lasa la racit.Cand s-a racorit se adauga peste ingredientele uscate.Se amesteca cu o spatula apoi se framanta cu mana,pana iese un aluat omogen.Se infoliaza apoi aluatul si se da la rece cam o ora.Cand aluatul s-a odihnit,se pune pe masa de lucru se intinde in foaie si se decupeaza diferite forme,care le coacem la foc mediu,la cuptorul de dinainte incins,cam 15-20 de min. Cand sant gata,cat sant fierbinti le ungem cu albus(ce ne-a ramas de la galbenusul de mai sus) batut,amestecat cu o lingurita de cacao. Anul asta am vazut pe un sit rusesc,tot felul de turta dulce,una mai frumoasa ca alta si m-am gandit sa incerc si eu.M-am gandit sa fac un suport de lumanari si clopotei. Suportul de lumanari l-am facvut dupa un tipar decupat din carton.Iar clopoteii...am facut mici coifuri,tot din carton. Pentru a decora,am folosit albus batut cu zahar pudra.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii