Turbane din macaroane cu bezea de nucă
Ungem cu putin unt 6-8 forme ramekin in functie de marime, daca sunt mai mici, 6 , daca sunt mai mari, 8. Le punem deoparte. Pornim cuptorul la treapta cea mai mica. Punem intr-o oala apa cu sare si cand fierbe punem macaroanele la fiert.Le lasam 8 minute, dupa care le scurgem de apa. Luam cate un fir de macaroane si din mijloc, de la baza formei, incepem sa il spiralam pana imbracam tot fundul si toti peretii formei.Trebuie sa facem acest lucru cat timp pastele sunt inca caldute si usor lipicioase. *Dupa ce am terminat de tapetat toate formele pregatim bezeaua asa: Punem intr-un castron albusurile de ou si le batem spuma. Cand s-au spumat, adaugam treptat zaharul si continuam sa batem pana ne rezulta o bezea ferma si stralucitoare. Adaugam la final nuca macinata, esenta de vanilie si amestecand lejer cu o spatula. Umplem fiecare forma cu bezea de nuca. Asezam formele intr-o tava si dam tava la cuptor, la foc mic pentru o ora, sau pana suprafata bezelei este ferma la atingere si suna a gol daca o cioconim putin. *Intre timp facem crema de ou asa: Punem galbenusurile de ou intr-un vas pe baie de abur. Adaugam treptat zaharul si cu un tel amestecam pana galbenusurile se spumeaza si se albesc. Adaugam esenta de vanilie, apoi luam vasul deoparte si il lasam la temperat. *Cand turbanele sunt gata pregatim fructele asa: Curatam portocala de coaja, taiem felii fara pielita si le punem intr-o tigaie. Adaugam zaharul ,esenta de vanilie si le lasam la foc mic pana lichidul scade si sosul incepe sa se ingroase. Cand are o consistenta mai grosuta, siropoasa, punem boabele de rodie si mai lasam inca 1 minut pe foc, dupa care, luam deoparte. *Ne pregatim pentru servire: Asezam pe o farfurioara cate o lingura din crema de ou, asezam apoi cate un turban din macaroane si garnisim totul cu sos de portocala si rodie. Pofta mare va doresc!!!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |