{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort"Trandafirul galben"

Tort
peste 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Albusurile se bat bine impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana acesta se topeste .Se adauga si uleiul si batem pana cand bezeaua devine tare si lucioasa. Incorporam apoi galbenusurile in bezea.Faina,praful de copt,cacaua se adauga la compozitie pe rand cate putin si amestecam usor ca sa nu se lase. Am copt blatul intr-o cratita pe care eu o folosesc doar la copt torturi.Este mai mare putin decat formele cu pereti detasabil pe care le am. Se coace 60 min la foc mic. Blatul se scoate din forma cat este cald si se lasa sa se raceasca. Crema: Frisca si ciocolata se pun pe foc pana cand ciocolata se topeste,fara sa fiarba insa. Luam de pe foc,punem capacul si lasam sa se raceasca 5-6 ore. Am mixat bine pana cand a devenit cremoasa.La crema rece am adaugat si gelatina hidratata si topita pana la 60 de gradeC. Asamblarea tortului: Am indreptat putin partea de deasupra pentru ca a ramas bombata. Am taiat apoi blatul pe doua locuri si au rezultat 3 foi de blat. Pe primul blat insiropat cu 1/3 din cantitatea de sirop am pus dulceata dintr-un borcan. Peste dulceata am intins un strat de crema,alt blat,dulceata,crema si ultimul blat. Pe lateral am decorat cu crema iar deasupra am topit 200 gr ciocolata si am decorat cu ea. Trandafirul galben l-am pus frumos deasupra si cateva frunze realizare din pasta de lapte praf.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii