Tort PRINTESA – cu crema de capsuni
Blatul de tort: Se freaca galbenusurile cu zahar, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa minerala pana se obtine o crema. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat in crema de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga foarte usor la acest amestec,avand grija ca spuma de albusuri sa nu se strice. Formele de tort sunt unse cu margarina si se tapeteaza cu faina sau cu hartie pentru copt. Ca sa obtinem forma rochiei trebuie sa facem un tort cu trei niveluri (eu am folosit forme rotunde de 15, 24, 26 de cm). Compozitia se pune in formele si se coc la 180 de grade Celsius timp de 30 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit blaturile se pun una peste alta si se taie un pic de pe margine, in scopul obtinerii unei forme de rochii cat mai frumoase. Pregatirea cremei: Se bat albusurile cu zaharul pana cand se obtine o spuma destul de tare dupa ce se adauga galbenusurile si se bate cu telul in continuare pe baie de aburi inca 15-20 minute pana se ingroasa. Baia de aburi se pregateste astfel: vasul cu continutul cremei se pune pe un alt vas cu apa care fierbe. Cand crema s-a racit se adauga untul, care in prealabil a fost frecat cu mixerul, esenta de rom si 200 g de capsuni taiate marunt. Blaturile de tort se ung cu aceasta crema. Se face un tort etajat si in mijlocul tortului se face o gaura mica in care se aseaza corpul unei papuse“Barbie” (spalata si frecata bine inainte, se aseaza numai corpul, fara picioare). Tortul l-am invelit cu frisca in care am pus sirop de capsuni, obtinand astfel culoarea roz si se intinde in asa fel incat sa se formeze rochia printesei. Rochia printesei se decoreaza folosind bomboane mici si colorate.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |