Tort pentru copii cu branza de vaci
Se pregateste blatul de tort din 8 oua. Un sfert din aluat se toarna intr-o forma de tort de cea mai mica marime si restul intr-una mai mare. Se coc doua blaturi. Pregatirea cremei: Se pune la fiert laptele si se pregateste budinca cu intreaga cantitate de zahar necesara pentru crema. Cat timp budinca este calda se adauga coaja rasa a unei lamai. Cand budinca s-a racit se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine. Intr-un bol separat se paseaza branza de vaci si se adauga treptat untul moale amestecand in continuu. Budinca se introduce treptat in acest continut si se amesteca usor. Pasta de zahar folosita pentru invelirea tortului poate fi pregatita cu o zi inainte. Se impacheteaza intr-o folie ca sa nu se usuce. Cu pasta de zahar se poate lucra usor numai la temperatura camerei. Modul de preparare: Gelatina se introduce in apa si se lasa circa 5-10 min. sa se inmoaie. Se pune pe foc mic pana cand se dizolva. Se ia de pe foc si cat timp este fierbinte se adauga margarina si mierea. Acest continut se adauga treptat in pudra de zahar si se framanta pana cand nu se lipeste de mana. Se obtine o pasta moale care poate fi usor modelata. Blaturile de tort se taie in doua si se umpla cu crema. Se face un tort etajat din cele doua blaturi. Ca sa se lipeasca bine se pune putina crema si sub blatul mic. Tortul va fi invelit cu pasta de zahar intinsa. Figurinele le-am pregatit cu mana din diferite culori de martipan.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |