{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort padurea neagra

Tort padurea neagra
peste 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Foarte important este sa coacem 3 blaturi separate din compozitie pentru ca sunt foarte fragede si pufoase si se taie mai greu . Ungem 3 forme cu acelasi diametru cu ulei si punem hartie de copt.Eu am folosit numai una si am pus hartie de copt,am scos blaturile pe hartie la racit. Margarina si untul le lasam la temperatura camerei cu ceva vreme innainte sa ne apucam de treaba.Le mixam impreuna si apoi adaugam zaharul ,ca sa micsoram timpul de mixare putem adauga zahar pudra .Mixam imopreuna pana cand compozitia sa spumeaza si zaharul se topeste bine. Adaugam ouale rand pe rand si amestecam bine.Separat in apa fierbinte adaugam cacaoa si amestecam bine.Apoi adaugam laptele . Amestecam usor compozitia de cacao si lapte impreuna cu untul si margarina si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sare. Impartim compozitia in 3 parti aproximativ egale si coacem 3 blaturi . Crema : Punem la inmuiat in putina apa gelatina si mixam foarte bine frisca adaugam gelatina incalzita (pana cand se dizolva granulele).Jeleul : Amestecam zeama de la compot cu cele 200 g de zahar si amidon .Apoi punem pe foc compozitia pana cand se ingroasa si la final punem putin colorant rosu .Lasam jeleul sa se raceasca complet pana cand il folosim la umplut blaturile. In forma in care am copt blaturile punem o folie ,apoi punem unblat ,insiropam blatul si il ungem cu un strat de jeleu .Peste jeleu punem din loc in loc ciresele din dulceata . Acoperim cu jumatate dincantitatea de frisca si apoi cu al doilea blat. Insiropam iar ,ungem cu restuld e jeleu si acoperim cu cirese .Punem restul de frisca si adaugam blatul nr 3 .Acoperim forma cu folie si dam la rece pentru cca 2 ore Dupa ce crema s-a inchegat scoatem tortul pe un platou si apoi il decoram cu frisca batuta spuma si cu cirese confiate .

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii