{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort de cafea cu doua cani de ciocolata

Tort de cafea cu doua cani de ciocolata
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pt. blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra, turnat cate putin, apoi se pun nucile macinate cu faina cernuta si se amesteca usor, de jos in sus. Se imparte compozitia in 3-4 parti -eu am impartit-o in 3! si se coace fiecare blat pe fundul formei de tort, unsa cu unt si presarata cu faina multa.Eu am preferat sa coc in interior, ca forma mea detasabila e cam periculoasa. Cuptorul trebuie sa fie slab. CREMA: Se fierbe pe bain-marie esenta de cafea-eu nu am avut, asa ca am folosit jumatate de ceasca de cafea espresso- cu cacao si doua linguri de zahar, pana se ingroasa putin. Se adauga restul de zahar si galbenusurile pe rand amestecand mereu, frisca lichida si ciocolata amaruie. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se ingroasa compozitia. Apoi se da la rece. Se bate untul spuma, se amesteca cu crema, vanilia si romul. Am impartit crema in trei parti egale, am asezat aceasta crema intre blaturi si am invelit tortul. Se orneaza cu bucatele mici de nuci pralinate- eu am ornat pe margini cu bombonele de ciocolata, iar deasupra, pe tort, cu doua cesti cu farfurioarele aferente si o lingura, toate de de ciocolata ;-) Pt. decor: Ciocolata amaruie am topit-o pe bain-marie si am turnat-o in doua cesti mici invelite in folie de aluminiu, ca sa pot sa le extrag mai usor. Se dau la congelator. Se topeste si ciocolata alba tot pe bain-marie si am dat inca un strat peste cestile de ciocolata, interior-exterior. La fel am procedat si cu farfurioarele de cafea, aferente cestilor. Cand s-au intarit suficient, am facut niste dungi/linii cu ciocolata alba pe exteriorul cestilor si pe interiorul farfurioarelor....dupa imaginatie :P Apoi am invelit si o lingura in folie de aluminiu, am turnat ciocolata amaruie si am dat-o la congelator sa se intareasca. Pe urma am "pictat-o" cu ciocolata alba... niste flori am vrut :P Frisca lichida am mixat-o cu un pliculet de nesscafe si am umplut cestile de cafea,cu un sprit, cu mot, apoi am rasnit niste ciocolata. Am pus farfurioarele pe tort, apoi cestile si la final, lingura de ciocolata sprijinita de farfurioara. Am mai facut pe tort si niste aveline din frisca pe care le-am ornat cu cate o boaba de cafea.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii