{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort CAINE – cu crema de kinder si ciocolata

Tort CAINE – cu crema de kinder si ciocolata
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Blatul de tort: Se freaca galbenusurile cu zahar, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa minerala pana se obtine o crema. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat in crema de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga foarte usor la acest amestec,avand grija ca spuma de albusuri sa nu se strice. Compozitia se imparte in doua. Jumatatea se pune intr-o tava dreptunghilara unsa cu margarina si tapetata cu faina sau cu hartie pentru copt. In cealalta jumatate se pun doua linguri de cacao si se amesteca usor, dupa care se coace in aceeasi tava spalata si tapetata iarasi. Blaturile se coc la 180 de grade Celsius timp de 30 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca. Cat timp se racesc blaturile se taie din carton un sablon de caine (vezi la poze). Pregatirea cremei de kinder: Zaharul se pune intr-un vas pe foc mic si se incalzeste pana cand se topeste. Peste zaharul topit se toarna frisca si laptele, si se fierbe, amestecand in continuu, pana cand se va ingrosa. Se lasa sa se raceasca bine, se pune si in frigider 1 ora. Dupa ce se raceste se bate cu mixerul timp de 20 min si se obtine o frisca tare (daca nu este suficient de tare se poate folosi si un plic de intaritor de frisca). Pregatirea cremei de ciocolata: Se pune la fiert frisca in care se pune si ciocolata taiat marunt. Amestecand din cand in cand se fierbe pana cand se topeste ciocolata. Se lasa sa se raceasca bine, se pune si in frigider 1 ora. Dupa ce se raceste se bate cu mixerul timp de 20 min si se obtine o frisca tare (daca nu este suficient de tare se poate folosi si un plic de intaritor de frisca). Jumatatea din crema de ciocolata se pune separat pentru invelirea cainelui. Ambele blaturi se taie in doua (orizontal). Blatul de ciocolata se unge cu crema de kinder peste care se pune blatul alb care se unge cu crema de ciocolata si se umpla tot asa in continuare toate blaturile. Dupa ce l-am umplut tortul se pregateste corpul cainelui folosind sabloanele pregatite din carton. Se taie prima data corpul si din restul se taie capul, urechea, picioarele si coada. Pentru ochii si nasul cainelui am folosit bomboane. Cainele va fi invelita cu crema de ciocolata folosind punga pentru ornat si duiul sprit tip stea. Astfel vom obtine blana cainelui pe care folosind frisca simpla se fac niste pete.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii