{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tort Boema

Tort Boema
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula. Turnam intr-o tava rotunda tapeta cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava cu diamatru de 26 cm) In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Scoatem blatul si lasam la racit. Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute. Asezam blatul pe o farfurie si punem peste inelul de la tava de copt. Insiropam blatul apoi punem crema de cafea si o nivalam frumos. Mixam cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema. Deasupra munem ciocolata rasa. Indepartam inelul. Topim cele 50 gr de ciocolata si untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim apoi intr-un capat si ornam tortul de jur imprejur lasans sa curga glazura pe margini.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii