{{ state.title }} {{ state.desc }}

Toffe de portocale

Toffe de portocale
peste 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Se taie capetele celor 2 portocale, astfel incat acestea sa se poata sprijini pe ele. Portocalele se taie in 2 parti egale si se scobesc( sa obtinem 4 "pahare")...Se marunteste miezul portocalelor, samburii de nuca si coaja celor 4 capacele. Le amestecam cu 150 gr. zahar si cu 3-4 linguri de zeama de la portocala si le punem la fiert ,la foc potrivit... Cind acest amestec a mai scazut,face spuma si se vad urme de caramelizare a zaharului ,atunci oprim focul si toata compozitia o turnam pe o foaie de copt,in strat subtire sau pe o planseta unsa cu putin ulei(eu am pus-o pe masa de inox). Lasam sa se intareasca si ne vom ocupa de spuma de ou. Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o lingura de zahar (din cele 150 gr),pana iese ca o crema. Albusurile le batem spuma tare cu restul de zahar si priza de sare. Amestecam cele doua compozitii si le punem la bain-marie, amestecand continuu. Dizolvam gelatina in 2-3 linguri de apa fierbinte si o adaugam la crema fiarta, amestecand bine. Crema asta este de fapt o spuma cu gust de portocala. Cand este gata, dam la frigider pentru cel putin 3 ore. Cat spuma sta la rece,ne vom ocupa de cupele de portocala. Asadar...dupa ce am scobit jumatatile de portocala,le-am facut cate un guleras din cuisoare... Apoi am umplut fiecare cupa cu spuma de ou. Caramelul intarit l-am spart si bucatelele obtinute le-am folosit drept decor.Apoi am mai folosit cate o frunza de menta si peste tot am cernut cacao. Este un preparat usor de facut, numai ca pentru mine mi s-a parut prea dulce. Spuma de la cele 4 oua ajunge cam pentru 10-12 cupe ,depinde cat de mari sunt portocalele. Eu am facut 4 cupe din 2 portocale, asa cum este si reteta, restul de spuma am pus-o in cupe de inghetata.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii