{{ state.title }} {{ state.desc }}

Timpano

Timpano
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Aluat: Intr-un castron amestecam faina cu sarea. Adaugam ouale , uleiul de masline si amestecam energic pana aluatul incepe sa se formeze. Rasturnam in acest moment aluatul pe masa pudrata lejer cu faina si il framantam cu mana pentur 10 minute, sau, pana incepe sa se inmoaie usor. Infoliem cu o punga bila de aluat rezultata si o lasam sa se odihneasca la temperatura camerei pentru cel putin o ora. *Intre timp pregatim umplutura asa: Punem intr-o oala apa cu sare si o punem pe foc. Cand apa fierbe adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute.Cand sunt fierte ''al dente'', le strecuram, le punem intr-un castron si le punem deoparte. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline.Punem in ea la prajit pieptul de pui condimentat cu sare, piper si taiat in cuburi potrivit de mari.Le lasam in tigaie amestecandu-le din cand in cand pana sunt bine rumenite. Le scoatem, le punem intr-un bol si le punem deoparte. In tigaia in care am prajit pieptul de pui punem usturoiul tocat marunt. Il prajim pana devine usor sticlos, apoi adaugam spanacul.Condimentam dupa gust cu sare si piper si il lasam la calit cam 3minute.Luam tigaia de pe foc, punem spanacul intr-in castron si il dam deoparte. In tigaia in care am pregatit pieptul si spanacul mai punem putin ulei de masline.Adaugam cepaa, o calim 1-2 minute, apoi adaugam ciupercile.Condimentam cu sare piper, si apoi mai calim pentru inca vreo 8 minute. Tragem tigaia de pe foc, rasturnam ciupercile intr-un bol si le punem deoparte. Mozzarella o taiem in cubulete marunte. Ouale de prepelita le spargem separat intr-un castronel. Verdeata spalata o tocam marunt. *Acum incepem sa pregatim aluatul si vasul pentru timpano: Pornim cuptorul la 250 de grade. Gresam cu unt complet o forma rotunda rezistenta la cuptor. Rasturnam aluatul pe masa pudrata cu faina si il intindem intr-o foaie subtirica, de preferat forma rotunda, caci asa este si vasul in care vom pregati timpano. Rulam foaia de aluat rezultata pe o sucitoare si o punem deasupra vasului.Usor, cu mainile tapetam cu aluat tot interiorul.Partile de aluat care atarna pe margini vor ramane asa, mai incolo ne vom ocupa de ele. Ne aducem langa vas toate ingredientele pregatite anterior ca sa ne fie mai la indemana.Impartim, asa ochiometric pastele in 3 parti si pieptul de pui in 2 parti.Restul ingredientelor le lasam asa. Incepem sa stratificam umplutura asa: Pentru inceput asezam pe fund un rand de paste. Continuam cu unul de piept de pui prajit. Apoi iar unul de paste si deasupra urmeaza spanacul si apoi mozzarella. Iar un strat de paste, apoi ciupercile. Urmeaza un nou strat de piept de pui, peste care punem ouale de prepelita. Presaram peste tot verdeata. Aducem lateralele catre interior si sigilam bine toata caserola.Ungem cu ou batut toata suprafata aluatului, apoi o acoperim suprafata cu o folie de aluminiu. Dam vasul la cuptor, la foc mediu pentru cel putin 30 de minute.Dupa acest timp, scoatem vasul si inalturam folie.Dam din nou la cuptor pentru inca 2-25 de minute sau pana aluatul este rumen-auriu. Cand timbalele sunt gata, oprim focul, scoatem si vasul si il lasam sa se raceasca cam 10-15 minute. Rasturnam cu grija timpano pe un platou, apoi il feliem si il servim. O deliciosenie in toata regula. Pofta mare va doresc!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii