Timbale de paste cu ghebe și șuncă
Intr-o oala punem la fiert apa cu sare.Cand fierbe apa, punem pastele, putin ulei de masline si le fierbem timp de 8 minute.Pastele trebuie sa fie fierte ''al dente'', altfel vor fi moi si fara gust.Cand sunt fierte le scurgem, le stropim cu putin ulei de masline si le punem deoparte. Punem intr-o tigaie la foc mic untul si cand s-a topit, punem faina.Lasam totul la parlit cateva clipe amestecand din cand in cand, dar avem grija sa nu isi schimbe culoarea. Adaugam laptele, sare, piper dupa gust si amestecam energic cu un tel ca sa nu faca cocoloase.Lasam totul la foc mic pana compozitia devine cremoasa. Nota:Condimentam sosul foarte bine de pe acum ,deoarece, dupa ce este pus in forma nu il mai putem condimenta. In alta tigaie punem la prajit in putin ulei de masline si sunca.Cand este usor rumena adaugam si varza.Condimentam cu sare, piper, lasam pana sunt ambele ingrediente patrunse si apoi le scoatem cu o paleta si le punem deoparte pe o farfurioara. In uleiul ramas punem ceapa, usturoiul si le calim pana sunt sticloase.Adaugam ciupercile, sare, piper, 1 pahar de apa, acoperim tigaia si lasam la foc mic sa se calesca cam 10-15 minute, pana sunt patrunse si lichidul a scazut. Intre timp ungem cu unt pe toate partile o forma de yena mai mare, sau doutrei mai mici, ca si in cazul meu. Incepem sa stratificam asa: un rand de paste, unul de sunca si varza, apoi unul de paste, apoi unul de ciuperci cu ceapa.Terminam cu un strat de paste. Deasupra pastelor punem sosul si scuturam usor de forma pentru a se scurge sosul si intre paste. Presaram branza rasa deasupra, razuim putin nucsoara si dam tava la cuptor, la foc iute pana branza este rumen-aurie. Scoatem tava si servim timbalale fierbinti, garnisite cu patrunjel proasptat. Pofta mare va doresc!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |