Tigaie picantă cu fasole, paste si cârnăciori
Pentru inceput punem fasolea spalata bine la inmuiat in apa rece pentru 3 ore.Schimbam in tot acest timp apa de 2-3 ori. Dupa ce fasolea s-a umflat si si-a dublat volumul, o punem intr-o oala cu apa si sare si o dam la fiert pana este patrunsa. Nota:Daca folositi fasole din conserva, atunici sariti peste acest pas. Cat timp fierbe fasolea, punem intr-o oala apa cu sare, o aducem in punctul de fierbere si adaugam pastele.Le lasam la fiert 5-8 minute, le strecuram si le punem deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline punem la prajit jumatate din bucata de carnat picant taiat felii.Cand sunt rumene feliile, le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte. *Acum putem incepe sa pregatim tigaia asa: Punem intr-o cratita putin ulei de masline si prajim carnaciorii proaspeti si carnatul afumat ramas taiat rondele. Cand afumaturile sunt rumen-aurii, adaugam cepele, ardeii, gogosarul, ardeiul iute, toate taiate cubulete sau fasii, cum doriti.Lasam la prajit tot continutul cratitei pana sunt bine rumenite. Adaugam apoi rosiile din conserva sau, rosiile cherry si sucul de rosii, firul de cimbru, busuiocul, cuisoarele, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Punem un capac si lasam sa fiarba la foc inabusit pana lichidul scade si se formeaza un sos gros. In acest moment, adaugam fasolea.Mai lasam sa fiarba inca vreo 5 minute, nu mai mult, doar pana toate gusturile se combina. Adaugam pastele, amestecam bine pana sunt bine combinate dupa care luam cratita de pe foc. Rasturnam tot continutul cratitei intr-o tigaie rezistenta la cuptor, punem deasupra rondelele de carnat prajit, cascavalul ras si dam tigaia la cuptor, la foc iute.Lasam pana branza este rumena. Cand este gata, o scoatem, o garnisim cu frunze de patrunjel proaspat si servim fierbinte. Pofta mare va doresc!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |