Tarte cu sufleu de ciocolata si caramel cu coacaze
Aluat: Punem intr-un bol ingredientele uscate,adaugam untul foarte rece taiat in cubulete mici si framantam usor cu degetele pana amestecul devine nisipos. Adaugam apoi oul si framantam pana se combina toate ingredientele si aluatul este format.Nu exageram cu framantatul pentru ca ni se va inmuia aluatul(untul se va incalzi). Invelim aluatul rezultat in folie de plasic si il dam la rece pentru o ora. Dupa acest timp,il scoatem ,il impartim in 6-8 bucati(in functie de marimea formelor pe care le avem),apoi invelim fiecare biluta rezulata intre doua bucati de hartie pergament.Intindem o foaie subtire cu merdeneaua ,indepartam folia si decupam cu un pahar un cerc suficient de mare cat sa acopere fundul si jumatate din peretii formei de tarte sau ceramice. Punem fiecare cerculet de aluat in forme si aplatizam usor .Intepam apoi fundul tartelor cu o furculita,punem deasupra o bucatica de hartie pergament si cateva boabe de fasole.Asezam formele intr-o tava mare de copt si le dam la cuptor pentru 10 minute la treapta inalta si le lasam pana sunt coapte si ferme la atingere. Intre timp pregatim caramelul de coacaze dupa aceasta reteta. Nota:Puteti daca doriti sa folositi si un caramel simplu.Eu am folosit caramel cu fructe deoarece gustul tartelor este mai plin,mai fructat si deosebit de gustos. Pregatim si sufleul de ciocolata: Topim ciocolata pe baie de abur la foc foarte mic.Lasam apoi sa se raceasca. Tot pe baie de abur batem ouale cu zaharul pana mixtura se albeste,se ingroasa si curge ca o panglica. Adaugam la compozitia de oua ,in trei transe,ciocolata topita si amestecam usor cu o spatula.Incorporam si nucile zdrobite. Dupa ce tartele s-au copt si am indepartat hartia ceramica si boabele de fasole,in fiecare tarta coapta punem pe fund putin sufleu de ciocolata si cate putin din caramelul de coacaze.Terminam cu compozitie de ciocolata, umpland tartele pana sus. Punem din nou formele in tava si o mai dam la cuptor pentru 10 minute la 200 grade. Bezeaua: Batem albusurile cu zaharul pana spuma este tare.Punem apoi cacaua si omogenizam bine cu un tel. Punem deasupra fiecarei tarte bezea ,apoi le mai dam cam 4-5 minute la cuptor la foc iute pana bezeaua prinde putina culoare deasupra. Cand sunt gata le pudram cu cacaua si le decoram cu coacaze.Le putem servi atat calde cat si reci. Pofta mare va doresc! Nota:Putem raporta aceasta reteta si la o singura tarta de marime mare.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |