Tartar de somon cu crusta crocanta de salote,orez expandat si germeni de praz asezate pe pat de avocado si asezonate cu vinegreta neagra
Tartarul de somon: Maruntim foarte bine somonul,il amestecam cu uleiul de masline si il asezonam cu sare si piper. Maruntim cu o furculita si avocado curatate de coaja si de sambure,stropim pulpa cu sucul de lamaie si potrivim gustul cu sare,piper. Crusta crocanta: Punem salotele taiate marunt si date prin faina intr-o tigaie cu ulei si le calim cam 45 de secunde pana devin aurii. Scoatem salotele din tigaie,le punem la scurs pe un prosop de hartie si apoi le amestecam cu orezul expandat.Potrivim gustul cu sare si piper. Vinegreta neagra: Secretul unei vinegrete de calitate este emulsionarea corecta, cu rabdare, a ingredientele si calitatea buna a acestora.Pentru vinegreta neagra amestecam toate ingredientele impreuna. Daca doriti puteti prepara vinegreta si intr-un borcan cu filet si sa agitati bine borcanul pana se amesteca toate ingredientele.De asemenea ii puteti echilibra gustul in functie de preferintele dumneavoastra. Daca e prea concentrata o puteti dilua cu putină apa.Nu adaugati sare,sosul de soia are suficienta sare. Pentru acest preparat(si nu numai)puteti pregati vinegreta neagra si cu 5-6 zile inainte si sa o pastrati la frigider intr-un recipient inchis ermetic. Ansamblarea: Intr-un inel patrat(sau de care forma aveti )punem o treime din inaltimea inelului compozitie de avocado,presam usor cu o lingurita ,apoi punem amestec de somon,presam la fel usor si deasupra asezam crusta crocanta. Ridicam usor inelul,asezam germeni de praz si stropim pe langa tartar cu vinegreta neagra. Pofta mare!!!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |