Tartă cu varză, paste si cârnaț afumat
Pregatim o tava pentru tarta si o ungem cu unt, inclusiv si pe laterale. Scoatem aluatul frantuzesc de la rece si il lasam sa stea la temperatura camerei. Punem intr-o cratita putin ulei de masline. Adaugam ambele sortimente de carnati si le prajim putin. Cand sunt rumene de jumatate, adaugam ceapa si ardeiul taiat fasii mai mari.Calim totul impreuna pentru 3-4 minute. Adaugam apoi varza rosie dar si cea alba, firul de cimbru, sare, piper dupa gust si acoperim cu un capac. Lasam sa se caleasca la foc mic amestecand din cand in cand pana varza se inmoaie si este patrunsa. Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare.O lasam sa fiarba si in acel moment adaugam pastele.Le fierbem timp de 8 minute, dupa care le strecuram si le punem deoparte. Cand este gata varza, luam cratita de pe foc, o lasam sa se tempereze bine, apoi adaugam mararul tocat fin si patratelele Arnos.Mai condimentam cu sare si piper daca este cazul. Tapetam tava pregatita anterior cu aluatul frantuzesc, inclusiv pe margini.Eventualul surplus il taiam cu un cutit bine ascutit. Intepam toata suprafata aluatului cu o furculita din loc in loc.Turnam in tava amestecul de amestecul de varza, dupa care, cu lingura o lingura nivelam toata suprafata ca sa fie cat mai uniforma. Intr-un castronel batem bine ouale cu telemeua rasa, cascavalul, apoi rasturnam totul deasupra tartei.Daca v-a mai ramas aluatul frantuzesc de la decupatul tartei, faceti cateva grilaje (forme) deasupra, daca nu, este bine si asa. Dam tava la cuptor, la foc mediu, pana tarta este patrunsa si bine rumenita. Servim tarta cu paste, varza si carnat afumat rece sau, calda si cine doreste alaturi de o lingura generoasa de smantana grasa. Pofta mare va doresc!!!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |