Tarta cu paste, branza si chiftelute
Mod de preparare: Aluat: Facem o maia din apa calduta, drojdie, sare si zahar.Amestecam bine pana se topesc toate. Punem faina intr-un castron, turnam maiaua deasupra, adaugam uleiul si framantam bine pana aluatul absoarbe tot uleiul.Cand are o consistenta elastica, il punem intr-o punga pudrata cu faina si il dam la rece pentru 1 -2 ore. Pudram masa cu putina faina, intindem aluatul in foaie potrivit de subtire si in forma de dreptunghi. Imbracam cu foaia de aluat o tava unsa cu putin ulei inclusuiv pe margini.Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc,asezam deasupra lui o hartie cerata si o greutate. Dam tava la cuptor la foc iute.Cand aluatul incepe sa prinda culoare pe margini, scoatem tava si indepartam hartia.Punem tava din nou la cuptor si o lasam pana crusta de tarta este bine rumenita si aurie. Chiftelute: Tocam carnea de vita si de porc sau, daca o avem gata tocata este si mai bine:) Punem laptele intr-o cratita si il punem la foc mic. Taiem coaja de la paine si o rupem bucatele.Punem painea in vasul cu lapte.Painea va incepe sa absoarba laptele.Cu un tel amestecam bine pana totul devine ca si o pasta.Luam cratita de pe foc si apoi lasam compozitia sa se raceasca. Punem carnea tocata intr-un vas, adaugam ceapa data prin razatoare, usturoiul pisat, sarea, mierea, condimentele, oul, faina de malai si apoi mixtura de lapte. Cu mainile, cu miscari usoare omogenizam toata compozitia.Rupem amestecul in bucatele mici si formam in palme, bile rotunde-chiftelute-.Le dam apoi prin faina. Le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei pana le ajunge la jumatate.Le lasam pana sunt aurii, apoi le scoatem pe un servet de bucatarie. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim ardeii taiati cubulete fine. Boabele de porumb le punem la fiert intr-o craticioara cu apa.Cand sunt fierte, le strecuram si le punem deoparte. Punem pastele la fiert intr-o oala cu apa timp de 8 minute.Cand sunt gata le strecuram si le spalam bine. Casul il dam prin razatoare.Jumatate il punem deoparte pentru a presara deasupra.Restul branzaturilor le amestecam impreuna. Intr-o cratita punem putin ulei, adaugam pastele, sare, piper si le infierbantam bine.Cand sunt fierbinti tare, adaugam branzaturile, chiftelutele, legumele si verdeata.Omogenizam bine.In acest moment le turnam in crusta de tarta.Presaram deasupra restul de cascaval si asezam feliile de bacon fiecare cum doreste, eu le-am asezat sub forma de gratar..Dam tava la cuptor la foc iute, pana se rumeneste deasupra branza si baconul.Cand este gata scoatem tava din cuptor si servim imediat. Pofta mare va doresc!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |