Tarta alsaciana cu mere
ALUAT DE TARTA: amestecam faiana cu margarina si praful de sare pana devine un aluat nisipos.Adaugam apoi cate un pic de apa,pana rezulta un aluat tare,bun de intins.Lasam la rece circa 30 de minute. 4UMLUTURA DE MERE: curatam merele de coaja si le scoatem cotoarele.Le taiem felii subtiri de circa 1 cm.Intindem aluatul de tarta si il punem in forma.Il intepam din loc in loc cu furculita sa creasca uniform.Adaugam merele taiate unul langa altul in forma de floricica, adaugam zaharul vanilat si dam la cuptor pana cand merele se inmoaie putin (circa 15-20 de minute).Turnam deasupra amestecul preparat astfel:batem ouale cu zaharul,adaugam laptele,coaja de lamaie si smantana.Introducem din nou tarta la cuptor pana capata un aspect rumeniu deasupra.Pudram cu praful de scortisoara sau cu zahar pudra cine doreste.Lasam tarta la racit apoi o putem servi.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |