TAITEI LATI CU RAGÚ DE IEPURE
Intr-o tigaie wok sau intr-o cratita lata incindem uleiul de masline. Prajim bucatile de iepure 2 minute pe fiecare parte dupa ce in prealabil le-am asezonat cu sare si piper. Cind s-au rumenit le scoatem cu o paleta pe o farfurie. In uleiul din tigaie ramas vom praji ceapa, usturoiul si feniculul taiate cubulete, precum si morcovul ras. Lasam la calit pana legumele incep sa se inmoaie usor, moment in care adaugam pancetta taiata cubulete sau fasai. Rumenim aproximativ 8 minute. Punem din nou bucatile de carne in tigaie, vinul rosu si pasta de tomate. Adaugam si ienibaharul, rozmarinul si cimbrul si fierbem acoperit la foc mica pana lichidul din tigaie se evapora la jumatate. Turnam supa si fierbem acoperit in continuare 20-30 minute pana cind carnea se fragezeste. Scoatem bucatile de carne si le lasam la racit pe un tocator. Sosul ramas daca este prea subtire si nu are o consistenta cremoasa il mai fierbem putin. Dupa ce carnea se raceste o scoatem de pe oase si o rupem in bucati mari. Asezam din nou carnea in sos si o incalzim. Amestecam mustarul frantuzesc si asezonam cu sare si piper dupa gust. Inainte de servire, asezam o oala mare cu apa sarata pe foc si fierbem taitei al dente condorm indicatiilor de pe ambalaj, respectiv 4 minute. Scurgem pastele si le amestecam cu ragú de iepure amestecand cu grija. Servim preparatul cu parmezan ras si presaram cu patrunjel maruntit.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |