Taitei lati cu crema de mac in cosulete de piersici


Taiteii lati se fierb in apa cu putina sare. In mai putin de 6 minute ar trebui sa fie gata, ii vom lasa al dente. Ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem, ii stropim cu putin ulei si ii lasam deoparte. Preparam crema. Intr-o oala de inox sau de ceramica se amesteca ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, macul macinat, faina si amidonul, folosind un tel. Se pune pe aragaz la foc mic si se adauga treptat laptele, amestecand continuu, avand grija sa nu se lipeasca sau sa faca cocoloase. Se fierbe 5 minute si cand s-a ingrosat, se trage de pe foc si se amesteca rapid cu pastele. Intr-o farfurie mai adanca asezam doua jumatati de piersica din compot, iar cu ajutorul unei furculite strangem taieteii lati, apoi ii lasam cu grija in jumatatea de piersica. In farfurie turnam cateva linguri de sirop, cateva bucatele de piersica si presaram cateva boabe de mac si servim imediat! E un desert nemaipomenit de gustos si aspectuos, musafirii vor fi incantati! Pofta buna!
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |