{{ state.title }} {{ state.desc }}

Tagliatelle cu branza dulce si stafide

Tagliatelle  cu branza dulce si stafide
in 1 ora.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Prima data se face budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Se acopera cu folie alimentara ca sa nu prinda crusta. Se lasa la racit. Branza de vaci se freaca cu zaharul...habar n-am cat am pus, dupa ochi sau cat va lasa inima, eu tot frec branza pana se topeste zaharul si o gust mereu si astfel completez cu zahar pana consider ca e suficient de dulce. Se adauga doua galbenusuri si se freaca stafidele -daca nu le tin in esenta de rom, atunci cand am, le spal in apa calda, le rup coditele, le zvant in servetele de hartie, adica prosoape si doar uscate le adaug in compozitia de branza. Peste compozitia de branza se toarna budinca de vanilie racita. Se fierb tagliatellele, se strecoara, se trec printr-un jet de apa rece, se stropesc cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca si se rastoarna intr-o tava unsa cu unt.Se incalzeste cuptorul. Peste tagliatelle se rastoarna compozitia de branza si se amesteca usor, astfel incat sa se intrepatrunda bine pastele cu branza.Se bate frisca conform instructiunilor de pe plic-cu 150 ml de lapte. Se bat spuma tare cele 2 albusuri si se adauga zahar dupa gust...tot 100 sau 200g. Se amesteca albusurile cu frisca si se pune peste tagliatelle. Se poate renunta la frisca, de multe ori am facut fara si se lasa simple albusurile pana se maronesc un pic. Dupa 20-30 min, tagliatellele sunt gata aurii, se scot, se lasa la racit un pic,se da forme cu furculita prin bezea, se presara scortisoara si gata!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii