{{ state.title }} {{ state.desc }}

TAGINE MAROCANA CU CARTOFI SI MASLINE VERZI

TAGINE MAROCANA CU CARTOFI SI MASLINE VERZI
in 1 ora.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pregatirea ingredientelor: Cartofii ii curatam si ii taiem in forma de semiluna. Ceapa o curatam si o taiem solzisori. Carnea de vitel o spalam si o taiem cubulete nu foarte mari. Usturoiul il taiem cubulete. In vasul de tagine (sau vasul roman) punem uleiul de masline si cind s-a incins adaugam carnea si ceapa solzisori. Innabusim la foc mic si adaugam usturoiul, piper curcuma si ghimbir. Potrivim de sare si calim la foc mic pina cand carnea si ceapa devin aurii. Adaugam apa si acoperim lasand la foc mic sa fiarba carnea. Dupa 30-40 minute in functie de calitatea carnii adaugam cartofii, lamaia taiata felii cu sau fara coaja (am realizat reteta si cu coaja de lamaie taiata bucatele mici si adaugata sosului si in final atunci a fost cea mai gustoasa) si patrunjelul verde. Coaja de lamaie o puteti adauga sau nu in functie de cum preferati mancarurile: mai aromate sau nu. Daca este nevoie mai adaugam apa. Acoperim si lasam la foc mic inca 30 minute. Cind sunt cartofii fierti adaugam maslinele verzi fara samburi si lasam la fiert inca 10 minute cu capacul descoperit. Aceast tip de mancare nu trebuie sa fie uscata, sosul va da o savoare deosebita in combinatie cu cous-cous-ul cu care o vom servii. Pregatirea cous-cous-ului: Se pune cous-cous intr-un castron si se toarna apa fiarta cat sa il acopere, cu un deget mai mult. Adaugam sare si ulei de masline dupa gust. Pentru gurmanzi, putem adauga seminte de pin si menta proaspata toacata marunt. Servim tagine impreuna cu cous-cous. Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii