Supa picanta de midii
Se decojesc rosiile si se toaca marunt. Se curata si se toaca usturoiul. Se toaca patrunjeul, atat cozile cat si frunzele, fara a se amesteca insa, iar ardeiul se curata de seminte si se toaca foarte marunt. Se pun midiile la fiert intr-o oala cu capac, cu o cana de apa si paharul de vin. Dupa aproximativ 5 minute, cand midiile s-au deschis se scot din oala, iar sucul se pastreaza separat. Se incinge uleiul in aceeasi oala, se aduaga usturoiul, ardeiul iute, coditele de patrunjel si se calesc timp de 1-2 minute. Se adauga rosiile, zaharul, sarea si sucul in care au fiert midiile. Se fierbe timp de 10-15 minute, pana cand supa scade si se ingroasa. Se adauga midiile si restul de patrunjel si se mai fierbe inca 2-3 minute. Se serveste fierbinte, insotita de felii de paine prajita.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |