Supa de curcan cu taitei de casa
Se spala carnea si se pune la fiert in 4-5 litri apa rece, cu putina sare. Se ia spuma pana nu se mai formeaza, se mai adauga o cescuta de apa rece. Personal, arunc prima apa, mai ales daca e o carne provenita de la o pasare de curte si pun carnea sa fiarba in apa calduta. Legumele se spala si se curata, insa se lasa intregi. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele si verdeata dupa gust. De asemenea gustati supa si adaugati sare daca mai este nevoie si un praf de piper. Separat, curatati rosiile de coaja si zdrobiti-le pana obtineti sucul sau folositi clasica pasta de tomate. Daca va place supa mai acrisoara punetii mai multe rosii. Cand legumele au fiert, adaugati si rosiile. Lasati-le sa da in clocot impreuna cu legumele, pe care mai apoi le scoateti. Daca doriti, puteti pastra carnea, daca nu, o puteti adauga la o tocanita sau o salata. Daca doriti o supa cat mai limpede, strecurati zeama si fierbeti totul la foc mic. In zeama ramasa limpede, adaugati taiteii de casa. Respectati instructiunile de fierbere de pe ambalaj. Serviti supa alaturi de crutoane si ardei iute. Pentru o aroma proaspata puteti presara patrunjel tocat. S-aveti pofta!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |