''Stup de albine''
Mod de preparare: Blat: Pentru inceput incalzim cuptorul la 350 grade. Tapetam cu unt si faina doua forme cu diametrul de 16 cm;una din forme sa fie o tava normala rotunda pentru tort si una sa fie bol cu fundul mai rotund pentru a iesi varful stupului mai bombat(eu am folosit un castron de metal). Amestecam faina cu sarea,praful de copt,bicarbonatul si scortisoara.Punem vasul deoparte. In alt bol mixam bine untul cu zahar pana devine pufos. Adaugam mierea si esenta de vanilie. Punem apoi si ouale,cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare . Adaugam si bananele facute piure. Urmeaza faina si iaurtul pe care le adaugam alternativ.Incepem cu faina si terminam cu tot cu faina.Mixam bine la viteza mica-medie pana totul este omogen. Impartim aluatul rezultat in cele doua forme pregatite si le dam la cuptor pentru 40 de minute ,sau pana cand scobitoarea iese curata in urma testului.Blatul din bolul cu fund rotund ar putea avea nevoie de inca cateva minute in plus. Crema: Batem bine pe baie de abur galbenusurile cu 100 gr.de zahar pana devin spumoase ,apoi le punem deoparte sa se tempereze, timp in care separat batem spuma untul cu zaharul( restul de 100 gr.) pana devine pufos. Incorporam pe rand, putin cate putin ,galbenusurile in bolul cu unt.Procedam ca si la maioneza altfel exista riscul sa ni se taie crema.Mixam bine pana ne rezulta o crema pufoasa. Adaugam mierea,vanilia,nucile si amestecam usor pana la omogenizare. Taiem blaturile in doua ,le umplem cu crema si le suprapunem( cel cu partea bombata vine deasupra). Batem si frisca ,adaugam putin colorantul galben cat sa aiba o nuanta galbuie si apoi imbracam tortuletul de jur imprejur niveland usor. Cand este gata,cu capatul unei lingurite facem cateva striati care sa imite denivelarile unui stup de albine. Punem si cateva albinute facute din pasta de zahar agatate pe niste sarmulite si gata ...am terminat stupul de albine. Bzzz -pofta mare!!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |