{{ state.title }} {{ state.desc }}

"Strugure" din clatite

in 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.(In loc de doua pahare de lapte, am pus unul cu lapte, celalalt cu apa minerala). Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele, se mai adauga untul topit/uleiul, amestecand intruna. (eu am pus toate ingredientele in blender ). Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante(eu am una Tefal pt clatite) pe foc potrivit. Se unge cu unt (la mine nu e nevoie) si se toarna cu un polonic plin cu compozitie, miscand repde tigaia de coada, ca sa acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealata parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat (eu am un cutit lat din silicon). Se fac pe rand clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste cealalta. Din cand in cand se amesteca compozitia din castron, ca sa nu ramana prea groasa la fund; iar! in acest caz se poate subtia cu putin lapte. Pentru clatitele negre: Dupa ce am facut clatitele albe, am pus in compozitia ramasa o lingura de cacao pe care am cernut-o, apoi am dat-o la blender pt. a scapa de cocoloase. Am mai pus doua linguri de zahar. Mai trebuie sa va spun ca fiecare clatita alba am uns-o cu pasta de macese, apoi am pus o clatita neagra si am rulat strans-strans. Am dat la frigider vreo 30 de min., apoi am taiat rulourile in bucati potrivite. Le-am asezat pe o farfurie cu taietura in sus, in forma de strugure, si le-am innecat in sirop de zmeura, facut de mine din suc de zmeura pus pe foc si muuuult zahar.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii