Spaghetti cu pui si busuioc
Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare, la foc potrivit. Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul, oregano, ardeii, ciupercile si caliti timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati pieptul de pui taiat in felii si inabusiti inca 5-6 min, amestecand de cateva ori. Intre timp, fierbeti pastele fainoase intr-o cantitate mare de apa clocotita, cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecurati pastele, pastrand 3-4 linguri din apa in care au fost fierte. Adaugati apa de la pastele fainoase in amestecul cu ardei si amestecati bine, puneti pastele fainoase, lingurita de busuioc si asezonati cu sare si piper. Daca va atrage gustul picant adaugati 1 ardei iute tocat marunt. Amestecati pentru a imbiba bine pastele cu sosul, presarati frunze proaspete de busuioc si serviti imediat. Pofta buna! Pastele fainoase sunt consistente si gustoase. Pentru aceasta reteta am inlocuit ciupercile campignon cu un mix de ciuperci de padure deoarece am vrut sa fac o combinatie de gusturi si arome. Rezultatul a fost pe masura si cei dragi au fost incantati.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |