Spaghetti cu fructe de mare
![Spaghetti cu fructe de mare](/images/get/4qapa7frecfego/crop/550x550.jpg)
![](/img/empty.png)
Intr-o tigaie adanca de tip vok, se infierbanta uleiul de masline, in el caliti putin prazul taiat rondele impreuna cu usturoiul strivit cu partea lata a cutitului si ardeiul iute pana devine putin aurit la culoare. Stingeti prajeala cu vinul apoi adaugati in tigaie rosiile cu tot cu suc, fierbeti sosul la foc moderat timp de 30 de minute, adaugati frisca si mai lasati sa dea cateva clocote ~4 minute, la sfarsit adaugati in sos fructele de mare si mai fierbeti-le impreuna timp de 2 minute, potriviti gustul sosului de sare. Fructele de mare si midiile se fierb putin, pentru ca sunt fierte in prealabil de producator inainte de impachetare, daca le fierbeti mai mult riscati sa stricati toata gustosenia pentru ca se vor intari. Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare. La servit luati o bucata de aluat copt de lipie armeneasca, taiati-o pe mijloc in forma de cruce si imbracati-o pe farfuria in care veti servi pastele, indoiti colturile rezultate de lipiedin centru spre marginile farfuriei, in mijlocul fiecarei farfuri puneti spaghete fierte, iar peste ele turnati sos cu fructele de mare. E o mancare atat de buna... putin picanta si foarte aromata. Pofta buna!
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |