{{ state.title }} {{ state.desc }}

SPAGHETTI CON AGLIO E POMODORINI AL FORNO (SPAGHETE CU USTUROI SI ROSII COAPTE IN CUPTOR)

SPAGHETTI CON AGLIO E POMODORINI AL FORNO (SPAGHETE CU USTUROI SI ROSII COAPTE IN CUPTOR)
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Rosiile le spalam si le taiem in doua pe latime. Le presaram cu sare si le lasam „sa transpire“ 30 minute. Cu un robot de bucatarie mixam 4 felii de paine impreuna cu frunzele de timian, oregano si busuioc. Pesmetul obtinut va avea o aroma deosebita si o culoare frumoasa verzuie. Incalzim cuptorul la 160°C. Rosiile le transferam intr-o tava tapetata cu hartie copt. Peste rosii presaram din abundenta pesmetul obtinut si introducem tava in cuptorul incins pentru o ora. Ultimele 15-20 minute mutam pe treapta grill. Usturoiul il fierbem pe baie de aburi pana cind se inmoaie. Cele doua felii de paine toast ramase se pun la inmuiat in laptele caldut. Dupa 15 minute in care painea absoarbe laptele vom mixa feliile de paine cu laptele si cu usturoiul. Potrivim de sare si de piper dupa gust. Aceasta va fi sosul cu care vom servi spaghetele. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si putin ulei. Cind apa incepe sa clocoteasca adaugam spaghetele pe care le fierbem al dente conform indicatiilor de pe ambalaj, respectiv 10 minute. Le scoatem intr-o sita si le presaram cu putin ulei de masline. Amestecam spaghetele cu sosul si servim impreuna cu rosiile coapte. Presaram cu pesmetul aromat si cu parmezan ras. Sevim imediat. Absolut delicios!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii