Sos de rosii facut in casa
Mod de preparare: Curatam ceapa si o taiem in cubulete marunte.Zdrobim cu un cutit usturoiul si il maruntim bine.Rosiile le spalam,le oparim si le curatam de pielita si de cotor.Le taiem apoi feliute ca si de pepene. Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa la foc mic pana devine aurie.Adaugam apoi pasta de tomate si amestecam bine. Lasam pe foc 5-8 minute pana se combina ingredientele,dupa care adaugam rosiile,usturoiul,legatura de plante aromatice,apa si zaharul.Dupa ce aducem sosul in punctul de fierbere il lasam sa fiarba la foc mic,lent,lejer pentru 3-4 ore,amestecand din cand in cand. In timp ce fierbem sosul acoperim cratita cu un capac cu gauri pentru a ajuta la evaporarea lichidul.Daca nu avem un capac cu gauri,punem un capac simplu lasand o deschizatura mica intr-o parte,nu mare,deoarece nu vrem sa scada sosul mult dintr-o data,vrema sa il fierbem la foc mic pentru a se combina placut toate ingredientele.Cum spuneam,fierberea lenta tine de reusita acestui sos:-) Cand sosul a scazut si a capatat o consistenta groasa,indepartam legatura de plante aromatice.Adaugam busuiocul taiat marunt,pasilele de aspirina sfaramate(sau conservantul)amestecam bine si mai punem pe foc pentru inca 10 minute. Acum sosul este gata de pus in borcanase,pe care le inchidem si le punem la sterilizat intr-o oala cu apa pentru 30 de minute.Dupa acest timp le lasam sa se raceasca in apa in care au fiert si abia apoi le punem la pastrat in camara sau intr-un alt loc rece Note: Cine doreste poate adauga morcovi maruntiti si radacina de telina.In acest caz acestea se pun la calit impreuna cu ceapa si se creste putin cantitatea de ulei. Daca doriti o aroma mai plina,pe langa condimentele propuse de mine mai puteti adauga si oregano sau coriandru. Spor si pofta mare va doresc!!!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |