SOMON CU IERBURI AROMATICE SI MEDALIOANE DE LEGUME
Prepararea somonului: Pestele se spala si apoi se usuca (il stergem cu un prosop). Intr-un castron de bucatarie punem uleiul de masline si apoi adaugam condimentele. Condimentele le adaugati in proportiile dorite. Eu am adaugat cate o lingurita din fiecare avand in vedere ca toate au fost uscate de la pliculet. Foile de dafin le-am maruntit cu rasnita de macinat cafea. Amestecam uleiul si condimentele obtinand o pasta ca un sos. Intr-o tava asezam somonul si peste el turnam sosul de condimente obtinut. Acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam la rece 2-3 ore. Coacem in cuptorul incins la 180°C maxim 30 minute cu tava acoperita. Prepararea medalioanelor: Aceasta reteta am gindit-o eu, de fapt am gandit aceste proportii. Adica la o cantitate de cartofi, tot atatea de legume, in cazul nostru: brocoli, praz si ceapa. Brocoli si prazul le-am oparit inainte cam 20 minute. Cartofii curatati si taiati cubulete i-am fiert (ca la piure). Apa in care au fiert cartofii am scurs-o in totalitate. Ceapa, curatata si taiata am calit-o in putin ulei de masline. Apoi am mixat-o impreuna cu brocoli si prazul. Peste cartofi adaugam mixul de legume, cascavalul ras fin, sare dupa gust si amestecam pina la omogenizare. Cum alta forma rotunda in afara celei pentru muffins nu aveam, normal ca le-am copt astfel. Am uns forma cu unt (ulei) si am tapetat-o cu faina. Asezam cu lingura din amestecul obtinut in forma si presam. Deasupra fiecarui medalion am pus cate o bucatica mica de unt. Coacem pina se rumenesc frumos pe deasupra. Servim cand s-au racit putin (altfel nu le putem scoate din forma) impreuna cu somonul. Delicios. Pofta buna!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |