{{ state.title }} {{ state.desc }}

SARMALE IN FOI DE VARZA

SARMALE IN FOI DE VARZA
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pregatim foile de varza: Desfacem usor cate una si o taiem in doua pe nervura principala. Cind le-am infasurat le-am mai taiat cate putin din capetele laterale. Le asezam intr-un castron, iar bucatile mici de varza care ne raman le tocam marunt si le vom aseza pe fundul oalei in care facem sarmalele. De aceasta data am ales sa le fac in vasul roman. Pregatirea umpluturii: Ceapa o taiem cubulete si o punem la prajit in putin ulei incins. Dupa ce s-a rumenit usor adaugam bulionul sau sucul de rosii si innabusim inca cateva minute. Carnea o punem intr-un castron incapator si adaugam pe rand ceapa calita, oul, orezul pe care in prealabil l-am pus la inmuiat, condimentele pentru sarmale si sare dupa gust. Condimentele pentru sarmale le-am obtinut amestecand: 1 lingurita piper, 1 lingurita patrunjel uscat macinat, 1/2 lingurita coriandru, 1/2 lingurita cimbru, 1/2 lingurita ghimbir macinat si 1 lingurita boia de ardei dulce (sladka paprika). Am amestecat totul si am pus cam trei sferturi din ce am obtinut. Ce mi-a ramas am pus intr-un borcan si am inchis ermetic. Amestecam bine si astfel umplutura noastra pentru sarmale este gata. Incepem sa le infauram, procedand astfel: punem in centrul fiecarei bucati de varza carne tocata, rulam foaia iar capetele le introducem inauntru cu degetul aratator. Pe masura ce le-am infasurat le-am asezat direct in vasul roman pe fundul caruia am pus din varza tocata marunt. Printre randurile de sarmale asezam foi de dafin si bucati de slanina afumata daca dorim. Cind am terminat de asezat sarmalele le acoperim cu foi de varza murata, turnam 2 cani de apa, acoperim cu capacul si dam la cuptor la 200°C pana sunt carnea si orezul fierte. Le-am incercat si cind au fost gata am inchis focul. Le servim fierbinti cu mamaliguta calda si cu ardei iute. Eu am pus mamaliga in formele de muffins, cand s-a racit am rasturnat si apoi le-am pus pe gratar. Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii