Sarmale cu carne de porc in frunze de varza
Se spala orezul si se lasa intr-un castron cu apa rece. Se curata ceapa, se spala , se toaca marunt si se caleste cu putin ulei intr-o tigaie.Apoi se pune bulionul , se amesteca si se adauga peste carnea tocata. Mai adaugam orezul scurs de apa, patrunjelul taiat marunt si cimbrul sfaramat in palma, ouale batute, un praf de sare si un praf de piper,dupa gust si se amesteca bine pana cand umplutura se omogenizeaza. Se aleg foile de varza si se oparesc in apa fierbinte. Se impacheteaza rand pe rand sarmalele in foile de varza. Se presara pe fundul oalei o mana –doua de varza tocata, se aseaza sarmalele in oala de fiert circular, de la exterior la interior, se pune deasupra varza tocata ,bulion si se completeaza cu apa. Se fierbe la foc mic 50 minute, se completeaza cu apa si se da la cuptor 30 minute. Pofta buna !
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |