Salata de sprot cu masline negre
Se spala pestele in doua trei ape, pentru a nu fi mirosul prea intens, apoi se decapiteaza si se scot maruntaiele. Se spala bine din nou si cu atentie fara ai zdrobi se adauga intr-un bol . Se completeaza cu apa pentru a fi desarati pentru o ora , dupa care se scurge apa si se clatesc in doua - trei ape . Morcovul se curata , se spala si se da prin razatoare.Ceapa rosie se curata ,se spala si se taie in doua pe lungime, apoi fiecare jumatate se taie fidelute pe verticala, pentru a obtine semicercuri .O lamaie se taie in doua pe lungime, apoi se taie rondele subtiri , iar cealalta se stoarce intr-un bol mic.Tot in acest bol se pune otetul, uleiul , se amesteca apoi se adauga peste peste . Se adauga maslinele, ceapa, un praf piper macinat si se amesteca incet cu o spatula din lemn.Ornam o farfurie cu pestisori asezati cu coada in jos, maslinele pe margine si deasupra iar la fiecare jumatate din feliuta de lamaie punem cate o fideluta din ceapa rosie.Se serveste rece. Pofta buna !
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |