{{ state.title }} {{ state.desc }}

SALATA DE BOEUF

SALATA DE BOEUF
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pregatirea salatei: Cartofii si morcovii spalati bine se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Ii fierbem pina cand se patrund usor cu furculita. Punem la fiert si mazarea. Indiferent de tipul de mazare folosit (congelata sau conserva) eu o fierb ca sa fiu sigura ca nu va fi tare in salata. In general folosesc mazare congelata mi se pare are bobul mai mic decat cea care se gaseste in conserve. Tot acum punem la fiert si carnea de vita. Cind apa cu sare a dat in clocot, adaugam carnea. Adaugand carnea in apa clocotita nu va lasa asa de multa spuma. In timpul cat se fierb legumele ne vom ocupa de taiatul castravetilor si gogosarilor murati. Ii taiem cubulete mici si ii lasam la scurt intr-o strecuratoare. Dupa ce se fierb si le curatam, legumele le taiem cubulete. La fel procedam si cu carnea de vita. Prepararea maionezei: De fiecare data fac maioneza cu galbenusuri crude si fierte in proportie de 1:1. Cele fierte le rad pe razatoarea cea mai fina si astfel sunt sigura ca nu se vor vedea in maioneza. Si in alta ordine de idei, sunt la fel de sigura ca nu voi avea probleme cu maioneza. Punem galbenusurile intr-un castron si cu o lingura de lemn amestecam continuu in aceeasi directie. Adaugam treptat uleiul pina il incorporam pe tot, zeama de lamaie dupa gust si mustarul. Cind si maioneza este gata, amestecam toate ingredientele intr-un castron mare. Dupa caz potrivim si de sare. Adaugam maioneza si amestecam bine. Asezam pe un platou si ornam dupa preferinta. Dam la rece pina a doua zi cind putem servi. Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii