{{ state.title }} {{ state.desc }}

"Salam" glazurat din cozonac

in 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Rupe cozonacul bucati, pune-l intr-un castron, toarna peste el laptele condensat si frisca batuta si lasa-l sa se imbibe. Adaugati esenta de portocala si coaja de portocala. Adaugati fulgii de migdale, fructele uscate si ciocolata neagra taiate in bucati mici. Topeste ciocolata alba la bain-marie, pune-o peste cozonacul inmuiat si amesteca. Imbraca o forma de cozonac cu folie alimentara si toarna compozitia.Apasa ca sa nu ramana goluri de aer, apoi acopera si inchide bine cu folia alimentara ce depasesete marginile. Pune forma in frigider sa se odihneasca 15 minute. Eu am terminat seara, asa ca am lasat-o peste noapte. Pentru glazura. Pune intr-un ibric, la foc mic, 50g unt, 3 linguri cacao,3 linguri lapte,1 lingura ulei,100g zahar, 4 patratele de ciocolata neagra, pana cand se topeste zaharul. Toarna glazura calda peste "salamul" scos din forma si folie. Presara pe toata suprafata seminte de pin prajite sau pune din loc in loc cirese confiate, asa cum am facut eu ;-) Serveste "salamul" taiat felii si decorat cu frisca...daca vrei. Noi am renuntat la frisca :P Minunat a fost, sincer va spun, plus ca ne-am batut pentru ciresele de pe tort :D hi,hi :D Trebuie sa-l incercati, apoi cand serviti pe cineva cu o felie, puneti-l sa ghiceasca din ce e facut. Pun pariu ca nu o sa ghiceasca, chiar daca o sa termine de mancat felia ;-))) Doar o sa spuna ca e foarte buuuun!!!!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii