RAINBOW CAKE
Prepararea blaturilor: Vom pregati de doua ori compozitia de aluat, urmand ca din fiecare sa coacem trei blaturi. Laptele il amestecam cu zeama de lamaie si lasam sa stea 15 minute. Pregatim un castron in care vom amesteca compozitia blaturilor si pe care va trebui in prealabil sa il cantarim; asta pentru a sti in final cat aluat sa repartizam pentru fiecare blat. In acest castron vom cerne faina si vom adauga zaharul, praful de copt si sarea. Untul (115 g) il topim in cuptorul cu microunde. Pentru aceasta folosim programul de dezghetare. Aveti grija sa nu il infierbantati prea tare. Peste ingredientele din castron vom turna laptele cu zeama de lamaie, untul topit si mixam pana la omogenizare. Adaugam albusurile si le incorporam. Ramane sa cantarim din nou castronul si sa aflam cantitatea de aluat echivalenta fiecarui blat. Vom imparti aluatul in trei castronele uramand sa le coloram in culorile specificate. Pentru aceasta este musai sa avem rosu, galben si albastru; celelalte trei le vom obtine combinand culorile de baza. ROSU + GALBEN = PORTOCALIU GALBEN + ALBASTRU = VERDE ALBASTRU + ROSU = VIOLET Fiecare blat il coacem in cuptorul incins la 180°C pentru 20 de minute. Forma am tapetat-o cu hartie de copt si asta m-a ajutat mult avand in vedere ca am avut o singura forma si repede a trebuit sa o spal sa coc mai departe. Dupa coacere lasam la racit in forma 5 minute dupa care scoatem blatul si il lasam pana la racirea totala pe un gratar. Asa procedam cu toate blaturile. Pregatirea fondantului marshmallow: Punem bombonelele intr-un castron ce poate fi introdus la microunde, apa si grasimea. Incalzim in cuptorul cu microunde timp de doua minute; dupa fiecare 15 secunde oprim si amestecam. Nu trebuie lasat mai mult de 15 secunde pentru a nu se carameliza zaharul. Dupa ce s-au topit si am obtinut o pasta spumoasa adaugam 400 g din zaharul pudra si esenta de vanilie. Amestecam bine. Cantitatea ramasa de zahar o punem pe planseta si peste ea rasturnam pasta din castron. Framantam pana incorporam tot zaharul si pasta este gata. Inainte de a o folosi presaram planseta cu zahar pudra, intindem si folosim in decorare. Asamblarea tortului: Mixam frisca rece. O vom indulci cu zahar pudra dupa gust. Blaturile le vom aseza in urmatoarea ordine: violet, albastru, verde, galben, portocaliu, rosu. Intre ele vom aseza un strat de frisca. Este recomandat s ao cantarim pentru a obtine straturi egale. Imbracam tortul intr-un start de frisca la exterior si dam la rece pana a doua zi. Imbracam tortul cu pasta fondant marshmallow si putem decora dupa preferinte. Pofta buna!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |