Pui chinezesc cu paste si castane
Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul, mierea de albine, steluta de anason, batonul de scortisoara, semintele de chimen, semintele de in, piperul boabe si lasam totul la marinat pentru 15 minute. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei de masline, adaugam ghimbirul, ardeiul taiat bucati mari, ceapa verde taiata rondele si le calim 2-3 minute. Adaugam apoi ciupercile taiate tot bucati mari.Mai calim 2 minute, dupa care adaugam castanele si rosiile.Mai lasam 1 minut, apoi luam tigaia de pe foc. Separat, in alta tigaie, punem la prajit la foc mediu fasiile de pui din marinata.Le intoarcem de pe o parte pe alta pana devin aurii. Le scoatem, le punem peste legume, adaugam sosul(marinata), firul de cimbru, punem un capac la tigaie si lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade lichidul si carnea este patrunsa.Mai potrivim gustul de sare daca este nevoie, dupa care luam tigaia de pe foc. Intr-o oala punem al fiert apa cu sare.Cand fierbe apa, adaugam pastele, le lasam 8 minute, dupa care le scurgem de apa si le spalam sub jet de apa rece. Amestecam pastele cu puiul chinezesc si servim fierbinte asezonat cu seminte de in si de chimen. Pofta mare s-aveti!
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |