{{ state.title }} {{ state.desc }}

PRALINE CU DULCEATA DE TRANDAFIRI SI CIOCOLATA ALBA

PRALINE CU DULCEATA DE TRANDAFIRI SI CIOCOLATA ALBA
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pregatirea ciocolatei: O incalzim la bain marie pina ajunge la temperatura de 46°C. Trebuie sa fiti atenti pentru ca foarte repede ajunge la aceasta temperatura. Chiar daca nu sunt toate bucatelele de ciocolata topite in acest moment, prin amestecarea continua toate se topesc. Acum ar trebui sa turnam ciocolata pe o placa de marmura. In general cind aceasta activitate nu se desfasoara la nivel profesional se foloseste o bucata de sticla. Cu o spatula de platic sau de metal speciala incepem sa lucram ciocolata pina ajunge la temperatura de 27°C. In acest moment o adaugam in bolul in care am incalzit-o si o lasam la bain marie pina ajunge la 30-32°C. Aceasta se intampla intr-o clipa avand in vedere ca temperatura trebuie sa creasca cu numai 3-5°C. Daca ajungem la o temperatura mai mare intreg procesul este compromis. Acest proces poarta denumirea de temperarea ciocolatei si trebuie facut intocmai. In caz contrar, reluam procesul. Turnam ciocolata in formele de praline. Incercam sa tapetam peretii formelor cu ciocolata si batem cu forma de blatul de la bucatarie pentru a scoate eventualele bule de aer. Acestea exista si trebuiesc scoase. In continuare trebuie sa scurgem surplusul de ciocolata din forme. Am folosit in acest sens gratarul de la cuptorul cu microunde sub care am pus o bucata de hartie de copt. Eventual daca nu curge ciocolata batem cu forma de gratar si asa scapam de surplus. Cu o spatula indepartam excesul de ciocolata de la suprafata formei si bagam forma la rece pina pregatim umplutura. Am avut o forma cu motive specifice Valentine's Day si am folosit ciocolata alba pentru a umple aceste motive, lucru evidentiat de fotografiile atasate. Pregatirea umpluturii: Dulceata de trandafiri o mixam pina obtinem o pasta fina. Intr-un ibric curat turnam smantina, adaugam untul si dam la foc mic pina acesta se topeste. Cind s-a topit, luam de pe foc si adaugam ciocolata alba, amestecand cu un tel pina se topeste si aceasta. Se adauga dulceata de trandafiri si obtinem o crema fina. Turnam in fiecare forma umplutura pina la 2/3 din volumul ei. Dam la rece alte 10 minute. Apoi umplem suprafata ramasa cu ciocolata. Daca nu va ramane ciocolata indeajuns sa umpleti formele si folositi ciocolata scursa pe hartia de copt (dupa 10 minute la rece se dezlipeste usor si poate fi refolosita) trebuie sa reluam procesul de temperare al ciocolatei. In acest punct pralinele noastre sunt gata. Le-am lasat in forme pina a doua zi cind le-am scos cu grija sa nu le stric forma. Le asezam in cosulete speciale de hartie si le putem servi. Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii