{{ state.title }} {{ state.desc }}

Prajitura "Trandafirul negru"

Prajitura
peste 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Topim margarina,amestecam drojdia cu o lingura de zahar ca sa se lichefieze. Faina,zaharul,galbenusurile,esenta,drojdia,margarina topita si laptele caldut se framanta bine. Lasam sa creasca 30 min. Aluatul se imparte apoi in 6 parti egale. Umplutura: Macinam macul,adaugam nuca macinata,zaharul,ciocolata cu martipan taiata bucatele se amesteca,tunam laptele cald si amestecam bine.Lasam pana creste si aluatul,astfel se va absorbi laptele. Crema: Budinca si zaharul se pune in laptele rece.Punem pe foc,amestecam continuu pana se ingroasa.Acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Cand budinca s-a racit o mixam apoi adaugam si margarina tinuta la temperatra din bucatarie si mixam bine pana se face cremoasa. Aluatul crescut si impartit in 6 parti se coace astfel: din doua parti intindem foi pa masura tavii,punem hartie de copt pe dosul tavii si coacem foile. Celelalte patru parti se intind foi tot de masura tavii dar se ung fiecare dintre ele cu 1/4 din cantitatea de umplutura,se ruleaza bine.Cele patru sucituri se pun una langa alta si se coc in interiorul tavii,dupa ce am copt foile. Cand toate sun copte,racite bine asamblam prajitura. Punem in tava o foaie,jumatate di crema,suciturile peste acre intindem cealalata jumatate de crema si a doua foaie. Deasupra pune glazura din ciocolata topita. Se lasa la rece cateva ore si apoi se portioneaza.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii