Prajitura Trandafirul Negru
Ingredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat,se intind si se coc pe dosul unei tavi (23x33cm),pe rand,pana incep sa se rumeneasca frumos. Cele 4 bucati de aluat ramase,se intind pe masa si se ung fiecare cu urmatoarea compozitie : Laptele,margarina si zaharul se pun pe foc,pana se topesc. Acum se adauga macul,coaja de lamaie si se amesteca putin,pentru a se opari macul. Luam de pe foc si adaugam faina si praful de copt si le amestecam pana se omogenizeaza. Cu aceasta compozitie,umplem cele 4 foi si le rulam ca pe cozonac. Cele 4 rulouri se pun toate intr-o tava si se coc impreuna,cca 50 de minute,dupa care le lasam la racit. Intre timp preparam crema : 700 ml lapte se pun intr-o cratita pe foc,impreuna cu margarina,zaharul si esenta de vanilie. Intr-un pahar,amestecam praful de budinca cu 50 ml lapte,iar cand s-a topit zaharul si margarina,turnam compozitia in cratita si amestecam pana se ingroasa,se lasa la racit. 1/2 din crema se intinde peste prima foaie,se aseaza ruladele (nedezlipite) iar peste se intinde restul de crema. Se aseaza foaia ramasa,iar peste facem o glazura din ingredientele de mai sus. Se lasa peste noapte intr-un loc racoros(nu frigider),iar a doua zi se poate taia. Pofta buna !
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |