{{ state.title }} {{ state.desc }}

PRAJITURA CU PRUNE

PRAJITURA CU PRUNE
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Laptele se toarna intr-un castron, se amesteca cu 2 linguri zahar si se presara drojdia farimitata cu mana. Se lasa intr-un loc caldut pina incepe sa infloreasca drojdia la suprafata laptelui. Intr-un castron punem faina, adaugam praful de sare, 2 linguri zahar si turnam maiaua. Adaugam galbenusurile si untura, iar cu o lingura de lemn batem bine compozitia obtinuta. Ar trebui sa fie moale, nu asa ca aluatul de cozonaci de exemplu. Presaram suprafata aluatului cu faina, acoperim cu un prosop curat si dam la caldura sa se dospeasca. Aluaturile ce necesita dospire le las la odihnit in cuptorul aragazului cu lumina aprinsa. In timpul cat aluatul se dospeste, spalam si curatam prunele. Le taiem in jumatate si le scoatem samburii. Ungem cu untura sau ulei o tava de dimensiuni aproximativ egale cu 30/40 cm. Atat are tava mea. In tava rasturnam aluatul dospit si cu o lingura scufundata in ulei intindem aluatul pe toata suprafata tavii. Avem grija sa fie uniform. In acest moment incepem sa incindem cuptorul la 180°C . Peste aluatul uniformizat, asezam ca in imagini prunele. Peste prune cu o lingurita presaram zahar tos din abundenta, iar apoi scortisoara. Coacem in cuptorul incins pina cind tot sucul lasat de fructe se evapora, adica pina cind pe marginile tavii acest suc va incepe putin sa se caramelizeze de la dulceata fructelor si de la zahar. Aveti grija sa nu o uscati prea tare, dar nici sa o scoateti necoapta. Lasam sa se raceasca in tava, taiem si servim. Inainte de servire presarati cu zahar farin si cu scortisoara. Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii