Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie
Ingrediente: Blat: 5 albusuri 150 g zahar 100 ml lapte 50 ml ulei 135 g faina 25 g cacao 10 g praf de copt 8 piscoturi Esenta rom Crema: 100 g ciocolata alba 150 ml frisca lichida 5 galbenusuri 200 g zahar 300 ml lapte 30 g amidon(3 lg rase) 1 pastaie vanilie 300 ml frisca 15 g gelatina Ciocolata rasa 10 portii tava:24x24 Mod de preparare: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu. Se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cern peste compozitia de albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa spuma. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina; se toarna compozitia si se niveleaza. Cele 8 piscoturi se aseaza peste compozitie formand 4 linii (de cate doua piscoturi) paralele. Se apasa pe piscoturi cu o lingura si se acopera cu aluat. Blatul se coace 30-35 min la temperatura medie sau pana cand trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa in cuptor. Crema: Ciocolata alba rupta bucati se pune intr-un vas pe foc impreuna cu frisca lichida si se incalzeste pana cand aceasta se topeste, apoi se pune in frigider pana se raceste complet. Laptele se pune intrun vas impreuna cu pastaia de vanilie si se incalzeste . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adaauga amidonul si laptele. Pastaia de vanilie se sectioneaza si cu lama unui cutit si ia maduva care se pune in crea de oua. Amestecul se pune intr-un vas si se pune pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana cand se ingroase ca o budinca. Gelatina hidratata in apa rece se pune la bain-marie si se dizolva, apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic. Se lasa sa se raceasca. Amestecul de ciocolata alba si frisca se mixeaza si se amesteca cu 300 ml frisca batuta. Dupa ce budinca este complet racita se adauga treptat in amestecul de frisca si ciocolata alba. Blatul se scoate din tava, se desprinde hartia de copt,apoi se pune la loc si in jurul acestuia peretii detasabili. Se insiropeaza foarte putin(apa+zahar+rom+cafea) si deasupra se pune crema. Se acopera cu o folie si se lasa la frigider 2-3 h, apoi se scaote si se prportioneaza. Se presara ciocolata rasa.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |