Prajitura cu fructe de padure


Batem frisca pana devine cremoasa. Adaugam branza de vaci si zaharul pudra, apoi laptele. Separat batem albusurile spuma si le incorporam si pe acestea in crema.Adaugam esenta de vanilie si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Ungem forma cu ulei si turnam compozitia in forma. Punem la frigider pentru 3-4 ore. Pentru sos topim untul intr-o tigaie. Adaugam fructele de padure si zaharul. Tinem pe foc amestecand continuu pentru 4-5 minute daca fructele sunt proaspete sau 8-10 minute daca sunt congelate. Cand sosul devine usor vascos, stingem cu cognacul si mai tinem pe foc 1-2 minute apoi racim sosul. Scoatem prajitura de la frigider si rasturnam pe platou. Servim cu sos si menta proaspata.
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}