Posetute cu creveti
Pentru aluat am folosit o reteta simpla, ce nu necesita framantare: se amesteca faina cu putina sare. Se face o gaura in mijloc si se presara drojdia si se toarna laptele caldut. Apoi se amesteca pana cand toata faina este incorporata si se obtine astfel un aluat moale si lipicios care ulterior va fi usor de modelat. Se pune aluatul obtinut intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa peste noapte, la tempertatura camerei (cca 12 ore). Dupa aceea se rastoarna aluatul, se taie din el bucatele din care modelam posetutele si le bagam la cuptor. Puteti realiza orice va lasa imaginatia s-o faceti. Se curata ceapa si morcovul, se toaca marunt si se calesc in unt la foc mic. Se pune la fiert continutul a jumtate de punga de Cus-Cus Arnos, urmarind instructiunie de pe ambalaj. Crevetii se spala, se curata (dupa caz) apoi se pun la fiert cca 5 minute dupa care se trag in unt cateva minute. Dupa ce se scot posetutele din cuptor, se rastoarna peste cus-cus ceapa si morcovul, apoi crevetii, amestecand usor. Se umplu posetutele cu compozitia astfel obtinuta, se orneaza cu cateva bobite de rodie si sunt gata pentru a fi servite.
{{ item.title }} vezi | {{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |