{{ state.title }} {{ state.desc }}

Platou festiv cu mezeluri, branzeturi si crochete de cascaval

Platou festiv cu mezeluri, branzeturi si crochete de cascaval
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Pe un platou punem frunzele de salata verde, apoi mezelurile si branzeturile (dupa bunul plac/gust al fiecaruia:...) Din cabanos facem mici "soldatei" - punem alternativ felii de cabanos si cascaval /telemea sau feta pe care le prindem cu scobitoare si le decoram cu masline verzi. Tot din cabanos facem "floricele", taiem cabanosul in bucati de aprox.3 cm , le crestam in forma de + si le prajim in ulei incins pana se deschid. In mijlocul platoului punem o rosie crestata in forma de "nufar",felii de cascaval taiate in forma de triunghi si rulate pentru a crea "cale", in mijlocul carora punem "batonase " de ardei rosu/portocaliu/verde, iar la final punem delicioasele crochete de cascaval. Decoram cu masline negre/verzi,felii de castravete si frunzulite de patrunjel. Crochetele de cascaval le-am pregatit astfel: 500 de grame cascaval se dau pe razatoare. 5 oua se bat bine impreuna cu putina vegeta si piper alb. In aceasta compozitie de oua adaugam alternativ cascavalul ras si 5 linguri de faina, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si obtinem un aluat consistent. Atentie! nu se framanta, se amesteca usor! Inainte de a modela crochetele , punem aluatul la rece cel putin 1- 2 ore. Ne ungem palmele cu putin ulei (pentru a nu se lipi aluatul ) si modelam bilute pe care le prajim in baie de ulei incins. Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii