{{ state.title }} {{ state.desc }}

Plăcintă foietată umplută cu paste

Plăcintă foietată umplută cu paste
in 1 ora.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Umplutura: Punem la foc o oala in care am pus apa si sare.In momentul in care fierbe punem pastele.Le fierbem pentru 8 minute, dupa care le strecuram si le punem deoparte. In alta oala punem la fiert apa cu sare, punem broccoli desfacut in buchetele si il lasam pana este patruns.Cand este fiert, il strecuram si il punem deoparte. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si feliile de prosciutto taiate in cubulete marunte.Cand sunt prajite, le scoatem si le punem pe un servet de hartie la scurs. In uleiul ramas punem la calit usturoiul pisat, ardeiul iute tocat fin si ghebele taiate cuburi marunte.Lasam totul la calit sub capac pentru 8-10 minute,sau pana ciupercile sunt patrunse. Adaugam in tigaie si buchetelele de broccoli, condimentam cu piper si sare dupa gust daca mai este cazul dupa care tragem tigaia deoparte. Intr-o craticioara punem la fiert ouale de prepelita.Le lasam 8 minute ca sa fie fierte tare, dupa care le scoatem, le punem sub apa rece si le decojim. Intr-un castron mai mare punem faina, smantana si ouale.Le batem bine cu un tel, adaugam pastele fierte, broccoli, cubuletele de prosciutto, ghebele, porumbul, sare, piper (daca mai este cazul) si amestecam bine cu o lingura de lemn pana toata compozitia este bine omogenizata.O punem deoparte. *Acum pregatim placinta: Tapetam o tava rotunda cu unt, putina faina si incepem sa asezam pe rand foi de placinta. Fiecare foaie asezata in tava o pensulam cu putin ulei de masline, apoi, asezam o alta foaie dar, colturile sa fie in directii opuse. Cand am terminat de stratificat vreo 8 -10 foi de placinta, turnam amestecul de legume si paste inauntru. Impachetam placinta adunand in mijloc colturile foilor de placinta care au ramas in afara tavii. Ungem toata suprafata cu oul batut cu putin lapte si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30-35 de minute, sau, pana placinta este rumena si patrunsa si in mijloc.Pentru a ne verifica putem face testul scobitorii. Scoatem placinta, o lasam sa se tempereze putin, apoi o rasturnam pe un gratar. O intoarcem cu fata in sus si o lasam sa se raceasca de tot, sau, daca doriti o puteti servi si asa calda alaturi de legume proaspete. Pofta mare va doresc!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii